Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак ANIMAL RESCUE SERBIA

Изложба "Дрво или Живот сам"

Аутори: Оља Васић и Марјан Никетић
21. март – 29. април 2012.
Галерија Српске академије наука и уметности, Кнез Михаилова 35, Београд.


Било усамљено или удружено у шуму, дрво је живи темељ целокупне сложене зграде савременог живота на копну. Као биљка, дрво производи примарне органске материје и ослобађа кисеоник, супстанце које су кључ појављивања и опстанка копнених животиња. Као комплексна и променљива структура дрво је подлога и непосредни оквир живота других бића, а више него иједна копнена животна форма преображава и подешава елементарне услове живота.

Разноврсност и сложеност облика и улога самог дрвета, и станишта која насељава широм Света, као и развијеност узајамних односа и усклађеност са другим живим бићима, чини га једним од најуспешнијих облика живота на Земљи. Дрво је чудесно биће јер заклања, храни, греје и штити човека и сва остала бића. И више од тога, дрво је омогућило човеку да се изрази и оствари своје идеје, да досегне снове и открије нове светове.

Изложба Природњачког музеја у Галерији САНУ приказује и показује ДРВО КОЈЕ ЈЕ ЖИВОТ САМ. У галерији Српске академије науке и уметности у среду 21. марта 2012 године, отворена је изложба “Дрво или Живот сам” у организацији Природњачког музеја и галерије САНУ.

Изложбу су отворили министар културе, информисања и информационог друштва Предраг Марковић, академик Марко Анђелковић и директор Природњачког музеја Славко Спасић.

Поставку изложбе прати каталог у научнопопуларном стилу, који уз фотографије и текстове доприноси да публикација буде што занимљивија. Каталог можете да преузмете са следећег линка
ГАЛЕРИЈА САНУ ОТВОРЕНА ЗА ПОСЕТИОЦЕ: УТОРАК, СРЕДА, ПЕТАК, СУБОТА, НЕДЕЉА, 10-21 час. ЧЕТВРТАК, 10-16 час.
понедељак затворено.
УЛАЗ СЛОБОДАН
Најава групних посета: Драгица Стојић: 011 3284317

Otvaranja

Autori O. Vasić i M. Niketić

bagrem

Ginkgo biloba Beograd

Oskorusa (Sorbus domestica) Ns