Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак ANIMAL RESCUE SERBIA
06/02/2020

Мирослав Јовановић 1967 - 2020
С неизмерном тугом и неверицом колектив Природњачког музеја у Београду је примио вест о прераној смрти нашег колеге Мирослава Јовановића, музејског саветника, ботаничара и незаменљивог мага сложених природњачких изложби.
Као дипломирани инжењер ратарства наш Мирослав је од 1998. године примљен на место конзерватора-ботаничара у оквиру Биолошког одељења Природњачког музеја у Београду. Осим конзерваторско-препараторског рада у ботаничким збиркама бавио се теренским сакупљањем материјала, као и његовом стручном, музеолошком и научном обрадом. Свој квалитетан музеолошки рад је несебично делио са свим колегама природњацима, не само са ботаничарима. Љубав према природи, природњаштву и музејском раду Мирослав је наследио од своје мајке Божане. Објавио је више научних и стручних радова и каталога.
Остаће у најбољем сећању, не само колегама у Природњачком музеју, већ и колегама у многим музејима и галеријама широм Србије и региона, по својој умешности сагледавања изложбеног простора и осмишљавања поставки. Мирослав је имао изузетан дар да брзо и лако решава сложене естетске и техничке задатке који су постављани сваком новом изложбом или поставком. Незаменљива је била његова велика вештина и спретно руковање свим алатима и машинама. Резултат тога је преко 150 различитих изложби и изложбених поставки. За њиме остаје велика празнина у нашем колективу и мислима, али и сећање на изузетног колегу и пријатеља.
Мирослав је био добар отац и супруг иза кога су остале кћерка Милица и супруга Снежана.
Информације о времену и месту сахране биће накнадно познате.


Мирослав Јовановић 1967 - 2020