Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак ANIMAL RESCUE SERBIA
16/09/2019

23.Међународна ноћ слепих мишеваПриродњачки музеј у Београду и Друштво за очување дивљих животиња „Mustela“ и ове године у суботу, 21. септембра 2019. у 19:00 часова на простору Великог Равелина поред Галерије Природњачког музеја на Калемегдану организују обележавање 23. Међународне ноћи слепих мишева (МНСМ), а која се одржава 18. пут у Србији.
Иницијатива МНСМ настала је у оквиру Споразума о очувању слепих мишева Европе (1991.), који је део међународне Конвенције о очувању миграторних врста дивљих животиња (познатије као Бонска конвенција, која је у Србији на снази од 2008. године). Циљ МНСМ-а је популаризација ових летећих сисара и њиховог специфичног начина живота.
Грађани се и даље често обраћају Природњачком музеју уколико им слепи миш улети у стан. Природњачки музеј и Друштво „Mustela“ на територији Србије имају могућност да изађу у сусрет саветима, а понекад и непосредним изласком на терен, и тако помогну у решавању проблема са слепим мишевима. Иако су грађани из године у годину све више информисани о њиховој биономији, екологији, физиологији, односу са људима, заштити и очувању ових животиња у Србији и Европи, још увек постоји потреба за директним контактом са стручњацима.
Програм обухвата мултимедијална предавања, разговор стручњака са грађанима, а посебан сегмент је приказивање живих примерака слепих мишева публици и њихово пуштање на слободу. Програм је у прилогу.
Добродошли!

Ваш Природњачки музеј

програм