Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак ANIMAL RESCUE SERBIA
19/03/2019

Одржана је промоција монографије „Атлас миграторних птица и слепих мишева Србије“

„Атлас миграторних птица и слепих мишева Србије“

петак, 15. марта 2019. у 13 часова
у Aмфитеатру Народне библиотеке Србије, Скерлићева 1, Београд• Марија Младеновић, шеф Одсека за заштиту и очување дивљих врста у Министарству заштите животне средине Републике Србије и национални координатор за Конвенцију о миграторним врстама (CMS)
• Соња Зимонић, посебна саветница у Министарству културе и информисања Републике Србије
• др Далиборка Станковић, аутор, виши кустос
• др Милан Пауновић, аутор, музејски саветник и директор Природњачког музеја

________________________________________
„Атлас миграторних птица и слепих мишева Србије“ представља научно-стручно издање о поновним налазима и селидбеним путевима прстенованих птица и слепих мишева. Подаци о налазима прикупљени су од 1908. до 2017. године и анализирани за 178 врста птица, односно 26 врста слепих мишева. Публикација представља користан пресек добијених резултата и сумирање дугогодишњих напора сарадника - волонтера на терену и рада Центра за маркирање животиња у Природњачком музеју на прикупљању, обради и презентовању података.

Аутори монографије су др Далиборка Станковић, др Милан Пауновић и Марко Раковић, из Природњачког музеја у Београду. Аутор карата распрострањења је Милош Јовић, виши кустос, а аутор илустрација птица и слепих мишева Бора Милићевић, ликовни техничар из Природњачког музеја. Рецензенти су др Слободан Пузовић, др Ивана Новчић и проф. др Драган Катарановски.

Атлас је објављен у издању Природњачког музеја у Београду, а штампање монографије финансијски су омогућили Министарство заштите животне средине и Министарство културе и информисања Републике Србије.


Више информација са промоције књиге, можете погледати овде