Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак ANIMAL RESCUE SERBIA
11/12/2018

Палеонтолошки локалитет „Споменик природе Пребреза“Природњачки музеј је и ове године почетком децембра 2018. године, учествовао у допуни сталне поставке на отвореном палеонтолошког локалитета „Споменик природе Пребреза“ у Пребрези код Блаца. Наше колеге Зоран, Сања и Милош, урадили су ревизију материјала и израдили велики број мулажа који су постављени на изложбу на отвореном, на самом локалитету. Изложба се налази у кориту Глувог потока у Горњој Пребрези, месту надомак Блаца, између Крушевца и Прокупља.
Поставка изложбе представља бројне реплике (мулаже) фосилних животиња (брадавичаста свиња, жирафа, медведопас, безроги носорог, корњача, антилопа, предак слона и др.) које су пре око петнаест милиона година насељавале просторе данашњих падина Јастрепца.
У „Споменику природе Пребреза“ до сада је било изложено осам изложбених калота, такође са мулажима поменутих животиња. Нових осам атрактивних мулажа-експоната чиниће овај јединствени изложбени простор још интересантнијим за долазак туриста којих је у овом крају Србије све више.