Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак ANIMAL RESCUE SERBIA
01/10/2018

22. Међународна ноћ слепих мишеваПриродњачки музеј у Београду и Друштво за очување дивљих животиња „Mustela“ и ове године у суботу, 6. октобра 2018. у 18:30 часова на простору Великог Равелина поред Галерије Природњачког музеја на Калемегдану организују обележавање 22. Међународне ноћи слепих мишева (МНСМ), а која се одржава 17. пут у Србији.
Иницијатива МНСМ настала је у оквиру Споразума о очувању слепих мишева Европе (1991.), који је део међународне Конвенције о очувању миграторних врста дивљих животиња (познатије као Бонска конвенција, која је у Србији на снази од 2008. године). Циљ МНСМа је популаризација ових летећих сисара и њиховог специфичног начина живота.
Грађани се и даље обраћају Природњачком музеју уколико им слепи миш улети у стан. Природњачки музеј и Друштво „Mustela“ на територији Србије имају могућност да изађу у сусрет саветима, а понекад и непосредним изласком на терен, и тако помогну у решавању проблема са слепим мишевима. Mеђутим, број позива последњих година стагнира, јер су грађани из године у годину све више информисани о њиховој биономији, екологији, физиологији, односу са људима, заштити и очувању ових животиња у Србији и Европи.
Програм обухвата мултимедијална предавања, разговор стручњака са грађанима, а посебан сегмент је приказивање живих примерака слепих мишева публици и њихово пуштање на слободу. Програм је у прилогу.
Добродошли!

Природњачки музеј

Програм у ПДФ

Контакт:
Ивана Будински, 064 2296602
Јелена Богосављевић, 064 2027520
Александра Савић, 063 1011949