Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак ANIMAL RESCUE SERBIA
29/12/2020

Поводом обележавања 125 година од оснивања, отворена је изложба "Прича о нама"Поводом обележавања 125 година од оснивања
Природњачког музеја у Београду

позивамо Вас да посетите изложбу

„Прича о нама“

аутора Александре Маран Стевановић29. децембар 2020 — 15. април 2021.


Галерија Природњачког музеја

Мали Калемегдан 5, БеоградИзложба ће бити отворена 29. децембра 2020. године у 13 часова, у затвореном кругу малобројних званица због епидемиолошке ситуације. Поводом отварања биће омогућен пренос уживо путем званичног Фејсбук канала Природњачког музеја.
https://www.facebook.com/prirodnjacki/videos/230333105357663/

Изложбом „Прича о нама“ обележава се почетак великог јубилеја - 125 година постојања Природњачког музеја у Београду. Изложба обухвата четири целине: Кабинет реткости - кратка историја природњачких збирки, Из архиве Природњачког музеја, Из збирки Природњачког музеја и Савремени период Музеја.

Уз бројне атрактивне и историјски и научно значајне предмете из ризница Музеја, биће приказани и историографски подаци о рађању музеја, борби за опстанак његових музеалаца током два светска рата и никад испуњеној жељи да се добије достојан простор за приказ јавности својих природњачких драгоцености.

Овом изложбом Природњачки музеј почиње обележавање Јубилеја – 125 година од оснивања, који ће у наредних годину дана бити додатно испраћен серијом догађаја, изложби, научних публикација и дигиталних програма.

Генерални покровитељ Јубилеја је Ерсте Банка. У сарадњи са Ерсте Банком реализована је билборд кампања од 12 атрактивних билборда на тему природе, који су током децембра 2020. представљени публици на локацијама у ужем центру Београда.

Јубилеј Музеја пријатељски су подржале компаније Телеком Србија и Хемофарм Фондација.


С поштовањем,

Природњачки музеј

Галерија током празника неће радити 01., 02., и 07. јануара 2021.Позивница

Сфалерит, Трепча

Лумакела фосилизованих костију, Пребреза

Лумакела амонита, Гребен