Галерија на Калемегдану Медији о нама Фото галерија У Музеју ове године Glasnik  Годишњак ANIMAL RESCUE SERBIA

НАГРАДНЕ ИГРЕ И КОНКУРСИ

Kviz bez granica 2011

U sredu, 08.juna 2011. godine, na platou Galerije Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu održan je tradicionalni Kviz bez granica namenjen školama i udruženjima sa invaliditetom sa teritorije Beograda. U organizaciji Kviza pod nazivom Dodirnimo prirodu, učestvovo je Prirodnjački muzej i OŠ Boško Buha, koji obrazuje decu sa smetnjama u razvoju.

U ime kabineta gradonačelnika Beograda, Kviz je otvorila Jovana Mahandžić. Kao i ranijih godina, voditelji su bili Marijana Mićić i Peđolino, a za animaciju takmičara i publike pobrinuli su se Studio za animaciju Čigre i neprevaziđeni mađioničar Igor.

Prvo mesto na Kvizu osvojila je Ekipa ježevi (OŠ Boško Buha), drugo Ekipa školjke (OŠ Sirogojno), dok je treće mesto pripalo Ekipa nautilusi (OŠ Veljko Ramadanović).

Ovogodišnji sponzori (Direct Link, štamparija DMD, Masel group, Zavod za izdavanje udžbenika, Stubovi kulture, Kreativni centar, Otvorena knjiga, Fudbalski savez Srbije, Odbojkaški savez Srbije, Bombondžijska radnja Bosiljčić, firma LGD Nova Pazova) obradovali su učesnike Kviza i njihove nastavnike brojnim poklonima. Pokrovitelj Kviza kao i svake godine, bila je Gradska opština Zvezdara.

Rezultati Konkursa za najlepšu fotografiju Uhvati prirodu

Na Nagradnom konkursu Uhvati prirodu, za najlepšu fotografiju na temu prirode, učestvovalo je ukupno 14 autora. Svi autori će dobiti godišnje propusnice za izložbe Prirodnjačkog muzeja, koje će važiti počev od 9.jula 2011.godine. Izložba svih prispelih fotografija biće realizovana tokom izložbe Alergene biljke. Tom prilikom autorima najuspelijih fotografija, po mišljenju žirija, biće dodeljene simbolične nagrade (knjige-izdanja Prirodnjačkog muzeja i šolje sa logom Muzeja).

Informacije o tačnom datumu i trajanju izložbe, kao i nagradjenim fotografijama biće blagovremeno istaknute na sajtu Muzeja.

Prvi posetilac Galerije Prirodjačkog muzeja u 2011. godini

Prvi posetilac naše Galerije u 2011. godini je Nebojša Veđić iz Beograda, sa privremenim boravkom u Rusiji. Nebojša je sa prijateljicom iz Rusije posetio izložbu Zeleno i crno - Priča o čaju u nedelju, 02.01.2011.u 10:35. Dobio je prigodan poklon koji će ga podsećati na ovu izložbu.

Rezultati nagradne igre Kako se ko oglašava

Nagradna igra Kako se ko oglašava postavljena je na izložbi Nebeski lovci. Igra je bila rekordna po dužini trajanja: ukupno 26 nedelja, od 16.05. do 14.11.2010. godine. S obzirom na to da ni posle 24 nedelje nije pronađen ni jedan listić sa svih 16 tačnih odgovora u 25-toj nedelji uvedena je ilustrativna Pomoć kustosa. Prirodnjački muzej je posle uvida u sve nagradne kupone učesnika, pronašao samo 2 kupona sa 15 tačnih odgovora na osnovu kojih je odredio plasman učesnika i broj i visinu nagrade.

Prvoplasirani učesnik ove igre sa 15 osvojenih poena bez pomoći kustosa je posetiteljka Gordana Nešović, 105. učesnica nagradne igre, koja je popunila kupon 24.06.2010. Drugoplasirani učesnik nagradne igre je posetiteljka Anja Perić, koja je popunila kupon 06.11.2010. Odlučeno je da se nagradni fond podeli tako da prvoplasiranoj učesnici pripadne nagrada od 2.000,00 dinara a drugoplasiranoj od 1.000,00 dinara, jer je drugoplasirana koristila pomoć kustosa.

I nagrada, gospođa Gordana Nešović

II nagrada, gospođica Anja Perić